Učenici Ekonomske škole na koncertu afirmisanog pijaniste


Građani Novog Pazara, ljubetelji ozbiljne muzike i publika, među kojom je bio veliki broj mladih, uživali su u dvočasovnom nastupu ruske pijanističke zvijezde u usponu, Aleksandra Sinčuka. Nastup je organizovao Kulturni centar pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, a novopazarski srednjoškolci su iskoristili priliku da besplatno uživaju u visokoj umjetnosti.

Na repertoaru ovog solističkog koncerta  bile su kompozicije Ludviga van Betovena, Franca Šuberta, Franca Lista i Rahmanjinova. I za jedan dio učenika Ekonomsko-trgovinske škole ovaj događaj predstavlja pravo kulturno osvježenje.

“ Koncert je bio izvrstan. Volim klavir. Uživala sam jer nemam često priliku da uživo pratim nastupe vrhunskih umjetnika “ ,rekla je učenica odjeljenja drugo šest u Ekonomsko-trgovinskoj školi, Amina Škrijelj.

Od 2014. Aleksandar Sinčuk se bavi pedagoškim radom i važi za jednog od najubjedljivijih virtouza današnjice, a među brojnim nagradama koje je do sada dobio, izdvaja se pobjeda na prestižnom konkursu “Rahmanjinov”.

A.Šaljić

A. Djulović

M. Škrijelj


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *