Nesvakidašnje druženje sa književnikom Enesom Halilovićem

Susretom učenika i afirmisanog književnika iz Novog Pazara, Enesa Halilovića, obeležen je Mesec knjige u novopazarskoj Ekonomsko-trgovinskoj školi. Događaj je bio prilika za brojne učenike, ljubitelje pisne reči, one koji već pišu poeziju ili prozu da se još više ohrabre za stvaralaštvo.

Ugodan ambijent škole i poverenje koje su zadobili učenici omogućili su spontanu interaktivnu komunikaciju i druženje. Prisutni učenici su uživali u odabranim tekstovima i odlomcima knjiga koje je čitao gost, ali su se mogli čuti i saveti iskusnog pisca kako da mladi prepoznaju važne teme i slede svoje stvaralačke snove.

“Imali smo utisak da smo u društvu starog poznanika s kojim ćaskamo o knjigama i načinima na koje one izlaze u javnost. Uživali smo u načinu na koji on podstiče mlade ljude na književno i umetničko uobličavanje tema, a koje su usko vezane za život“, rekla je nakon susreta učenica, Elzana Idrizović.

“Naš gost je govorio o važnosti knjige iz nekog drugog ugla u odnosu na onaj iz kog smo navikli da analiziramo književna dela“, rekla je učenica, Nerma Destović.

Halilović je višetruko nagrađivan pisac i pesnik. Nagrada Meša Selimović samo je jedna od mnogih priznanja koje je dobio ovaj stvaralac iz Novog Pazara.

Svoj doprinos organizaciji ovog događaja i afirmaciji književnog stvaralaštva kod mladih dala je i profesorica jezika i književnosti u školi, Seada Škrijelj. Susret je organizovan na inicijativu Učeničkog parlamenta. Prisutni su izrazili želju da se ovakvi susreti i ovakvo druženje nastave i ubuduće.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *