Učenik Ekonomsko-trgovinske škole među pobjednicima Nikšićkih književnih susreta

Sedamnaestogodišnji učenik srednje Ekonomsko-trgovinske škole iz Novog Pazara, Hazir Župljanin, koji je prethodno objavio zbirku dječije poezije „Ceo svet je moj“, dobio je treću nagradu za rukopis „Elan”. Nikšićki književni susreti završeni su stihom i dodjelom nagrada onima koji se trude, i u tome uspijevaju, da ljepotu jezika i smisao života, pretoče u riječi.

Radoman Čečović, nastavnik književnosti iz Podgorice, koji je do sada objavio dvije knjige, “Krivotvorne pjesme” i Priče o malim i velikim čudima” (drugu knjigu u saradnji sa Kemalom Musićem), dobio prvu nagradu za rukopi “Riba je crvena”, a novinarki nedjeljnika “Monitor”, Milena Perović pripala je drugu nagrada za rukopis “U šaci 77”. Treću nagradu dobio je učenik iz Novog Pazara, Hazir Župljanin koji je tom prilikom rekao:

„Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam dobitnik ove nagrade. S obzirom da imam 17 godina ova nagrada za mene predstavlja veliki podstrek da nastavim da pišem. Početak svakog uspjeha je želja, a moja želja je bila da se moj rukopis prepozna i da se dopadne čitalačkoj publici, kao i kritičarima. Drago mi je što sam osvojio nagradu i nadam se da ću je biti dosledan“, kazao je Župljanin koji se obratio online.

Tako je, jednoglasno, odlučio tročlani žiri u sastavu prof.dr Rajka Glušica, dr Gordana Kustudić i književnik Enes Halilović, predsjednik žirija. Na konkurs su pristigla 24 rukopisa, a žiri je, kako stoji u odluci, konstatovao da je ovogodišnja produkcija bila veoma plodna i da se izdvojilo nekoliko pjesničkih rukopisa koji su približnog kvaliteta.

Nagrađeni pjesnici dobili su plakete, a njihove rukopise objaviće izdavačka djelatnost Narodne biblioteke “Njegoš” i iste promovisati tokom narednih susreta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *