Među dobitnicima priznanja Grada Novog Pazara i tim Ekonomsko-trgovinske škole

Grad Novi Pazar i ove godine najboljim učenicima novopazarskih osnovnih i srednjih škola kao i njihovim mentorima dodelio je priznanja za postignute uspehe u obrazovanju. Nagrađeni đaci, uspehe su postizali na mnogim važnim takmičenjima u gradu, zemlji i regionu, i upravo su zbog toga od Lokalne samouprave, dobili zaslužene plakete i priznanja.

 Među nagrađenim učenicima su i učenici Ekonomsko-trgovinske škole Novi Pazar. Oni su nagrađeni zbog postignutih rezultata na onlajn takmičenju iz preduzetništva održanom tokom 2021. godine. Odlukom osmočlanog žirija od ukupno 16 škola učenici Ekonomske škole su na tom takmičenju osvojili prvo mesto tako što su osmislili najbolju preduzetničku ideju i objasnili kako funkcioniše u realnosti.

Pod mentorstvom profesorice Izete Ćorović, nagrađeni tim ove škole čine učenici Marija Milić ,Fatima Bekrić i Danel Kolenović. Dodeli priznanja u dvorani Kulturnog centra prisustvovovao je i direktor Ekonomske škole, Ivan Veljković.

Gradonačelnik Nihat Biševac, koji je sa članicom Gradskog veća zaduženom za obrazovanje, Ulfetom Demčović dodelio plakete, u obraćanju učenicima, njihovim nastavnicima, profesorima, direktorima škola i roditeljima kazao je da su upravo ova deca budućnost grada i da će se ubuduće u obrazovenje još više ulagati.

”Grad Novi Pazar će sigurno ubuduće još više ulagati u obrazovanje jer to je zaista isplativa investicija od koje će koriti imati kako Grad Novi Pazar tako i čitava naša zajednica”, kazao je gradonačelnik Nihat Biševac. On je čestitao đacima i poželeo im da od stečenog obrazovanja imaju koriti, nađu dobar posao i svojim kapacitetima pomognu razvoju grada na svim poljima“, rekao je gradonačenik Biševac.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *