Zaštita učenika na prvom mestu

Članovi Tima za zaštitu učenika Ekonomsko-trgovinske škole obeležili su 18. oktobar, Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima. Oni su, predvođeni profesoricom psihologije, Almom Mujagić, bili gosti na časovima odeljenskih zajednica u kojima su realizovali prezentacije i interaktivna predavanja o različitim vrstama nasilja sa kojima se mladi mogu suočiti.

Tokom časova, koji nikoga nisu ostavili ravnodušnim, bilo je reči i o merama prevencije, oblicima trgovine ljudima, različitim manipulacijama i opasnostima koje vrebaju, a koje su prisutne danas u svetu mladih.

Posebnu pažnju učenika izazvao je kratkometražni igrani fim pod nazivom “Posmatrači” prikazan u školi.

Kanita Islamović, Ema Ćorić, Nadija Zekić, Nadžija Delić, Hankija Omerović, Eleonora Radovanović i Amar Islamović, Ismail Bihorac, Ajla Džemić, Adna Fehratović, Emina Rastoder, Tarik Preljević i Kanita Plojović učesnici su ovog projekta. Oni su ponosni što su bili deo ove važne i korsine priče.

“Ovaj tim nam je, pre svega, pomogao da sklopimo nova prijateljstva i uspešno je spojio i osobe koje nemaju puno zajedničkog. Mnogo toga smo naučili jer smo kao tim morali da radimo zajedno i da budemo složni. Naučili smo kako da se izborimo sa tremom pred ljudima koje ne poznajemo tokom prezentacija, kako da ostavimo dobar utisak na vršnjake, kako da  budemo zanimljivi i držimo pažnju učenika”, kaže jedna od učesnica projekta.

Učenici kažu da su kroz ovaj projekat sklopili nova prijateljstva, naučili kako da se izbore sa preprekama na koje su nailazili i u hodu ih rešavali razvijajajući timski duh i saradnju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *