Obeležen Dan maternjeg jezika u Ekonomsko-trgovinskoj školi

U Ekonomsko-trgovinskoj školi obeležen je Međunarodni dan maternjeg jezika. Prigodnim programom i odabranim sadržajima, učenici su izrazili ljubav prema maternjem jeziku, prema pismenosti, pisanoj i usmenoj reči. Takođe, prikazano je bogatstvo dvojezičnosti, multikulturalnosti i kulture koja nas okružuje i spaja. Organizatori, nastavnici jezika i učenici su pokazali da je očuvanje i negovanje maternjeg jezika od velike važnosti jer, kako je istaknuto na priredbi, bez svog jezika čovek gubi identitet.

Ono što su organizatori naglasili jeste da na časovima učenici ne izučavaju samo jezik i gramatiku, kao i analizu književnog dela, već i kako da svoju misao iskažu pisanom ili izgovorenom rečju. Na časovima maternjeg jezika, kako na srpskom tako i bosanskom, učenici pre svega uče kako se od deteta postaje čovek. Na priredbi su učestvovali učenici svih razreda koji su recitacijom, besedama, horskim i solističkim izvođenjem doprineli da ova priredba ostane posebno upamćena. Događaj je organizovan na inicijativu nastavnica jezika Dušice Guberinić i Sanje Lešević.

Svojim zalaganjem u pravljenju panoa na kojima je prikazan istorijat srpskog i bosanskog jezika, učenici su pokazali da je maternji jezik veoma važna karika u životu svakog čoveka..