Naši gosti iz Nemačke

Nakon našeg gostovanja u septembru 2016. godine, imali smo čast i zadovoljstvo da našim partnerima uzvratimo gostoprimstvo. Kao i mnogo puta pre, potrudili smo se da damo svoj maksimum. Primarni cilj bio nam je da zemlju u kojoj živimo, svoj rodni grad kao i školu, predstavimo u najboljem svetlu. Naša kulturna baština i tradicija su nešto što ostavi jak utisak na sve posetioce našeg kraja.Tako, da svesni toga, prilikom planiranja aktivnosti vezanih za boravak naših gostiju, nismo zanemarili taj veoma bitan aspekt programa dočeka.

SUBOTA 13.05.2017. – U ranim jutarnjim satima(03h), ekipa koju su činili 16 učenika iz odeljenja III1i III2, koordinator ovog partnerstva Azra Ahmetović i nastavnica Enisa Halilović, u svojstvu člana ovogodišnje mobilnosti, krenuli su put Beograda, gde će u prepodnevnim satima u hotelu ”Slavija” dočekati svoje goste. Tokom putovanja vladala je vesela i pozitivna atmosfera, koju nije uspela da poremeti kiša koja nas je sve vreme pratila, a nažalost, i dočekala u Beogradu. Međutim, ubrzo se nad Beogradom ukazalo vedro nebo, najavljujući sunčan dan…….što je dodatno doprinelo lepom raspoloženju…..:))))

Uskoro su nam stigli i gosti, 15 učenika i tri nastavnika, od kojih su dva već ustaljeni članovi ekipe iz Oldenburga. S obzirom da su još pre dolaska u Srbiju bili upoznati sa planom i programom dočeka, naši gosti su nestrpljivo čekali da krenemo u panoramsko razgledanje Beograda. Kako je bilo i predviđeno, tačno u 15 časova krenuli smo u turistički obilazak i uživali u suncu okupanom Beogradu…

Pomalo umorni, ali i dalje dobro raspoloženi, oko 17 časova vratili smo se u hotel, gde je u 19 časova bila predviđena večera, nakon koje je sledio izlazak i šetnja po gradu. Iako dolaze iz jedne razvijene i moderne zemlje, gosti iz Oldenburga nisu ostali ravnodušni pred našim glavnim gradom, koji je pod sjajem noćnih svetiljki te tople prolećne večeri izgledao još veličanstvenije i odvažnije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *