Festival nauke i kulture

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru održana je manifestacija Festival nauke i kulture. Cilj manifestacije je da učenicima srednjih i osnovnih škola prezentuje zanimljivu stranu naučnog i kulturnog stvaralaštva. Učesnici Festivala su bili studenti i nastavnici svih studijskih programa iz oblasti društveno-humanističkih, prirodno-matematičkih, tehničko-tehnoloških i medicinskih nauka. U program su bili uključeni   i predstavnici  Studentskog parlamenta Državnog univerziteta u Novom Pazaru. Učenici Ekonomsko-trgovinske škole su predvođeni  profesoricama Almom Mujagić, Eminom Sadović i Sabinom Šaćirović, bili gosti univeziteta.

Cilj manifestacije  je da učenicima srednjih i osnovnih škola prezentuje zanimljivu stranu naučnog i kulturnog stvaralaštva.

Učesnici Festivala su bili studenti i nastavnici svih studijskih programa iz oblasti društveno-humanističkih, prirodno-matematičkih, tehničko-tehnoloških i medicinskih nauka. U program su bili uključeni   i predstavnici  Studentskog parlamenta Državnog univerziteta u Novom Pazaru.

Sve aktivnosti su bile interaktivnog tipa, u vidu radionica, ogleda, eksperimenata i kvizova  a bilo je i popularnih, zanimljivih predavanja.

Učenici su imali priliku da učestvuju u izvođenju eksperimenata u hemijskoj laboratoriji.

Na štandu psihologije su učestvovali u radionici i anketi.

Između ostalog je bio zanimljiv štand arhitekture i fizičkog vaspitanja.

Festival je bio otvoren u periodu od 10 do 17 časova  u holu Državnog univerziteta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *