„Savez pronalazača  Srbije” Beograd – “Takmičarski  dani mladih inovatora i preduzetnika” – regionalno takmičenje

IZRADA  BIZNIS PLANA

Na regionalnom takmičenju iz Preduzetništva –“ Izrada biznis plana“ pod pokroviteljstvom “Saveza pronalazača Srbije” Hadži Slobodan Bata Simić koje je održano u OŠ”Meša Selimović” u Novom Pazaru dana 26.04.2024. godine u konkurenciji 30 škola (iz Raške, Kraljeva, Vrnjačke banje,Čačka,Sjenice,Tutina i Novog Pazara) odnosno 40 timova, naša škola osvojila je prestižno TREĆE mesto sa idejom proizvodnja oblikovanog voća i povrća “MOULD”.  Takmičenje je počelo od  11h i završilo se u 18h i 30’proglašenjem pobrdnika.

Članovi timova izlagali su svoje biznis planove u ppt  prezentaciji  u roku od 5 minuta. Komisija koja je bila sačinjena od 6 članova, pratila je izlaganje prezentacija i ocenjivala ocenom od 1 do 10. Inače članovi komisije bili su iz ministarstva finansija , privredne komore i profesori ekonomskog fakulteta.

Naš tim učenika (Mihajlo Bešević, Nejla Hodžić, Ajša Muratović i Vukašin Ćurčić) koji je predstavljao Ekonomsko-trgovinsku školu  na ovom takmičenju osvojili su TREĆE mesto. Mentor koji je vodio ovaj tim jeste profesorica ekonomske grupe predmeta Izeta Ćorović, koja je naravno zadovoljna rezultatom kao i članovi tima . Kada su u pitanju parametri koje je žiri ocenjivao , bili su :

  • inovativnost / kreativnost preduzetničke ideje
  • realističnost izvodljivosti biznis plana i
  • kvalitet izlaganja ppt biznis plana.

Na ovom takmičenju , na tronu najboljih bile su sledeće škole:

  • I    mesto – Gimnazija / Raška,
  • II   mesto – Škola za dizajn tekstila i kože / Novi Pazar
  • III  mesto – Ekonomsko-trgovinska škola / Novi Pazar.

Na završnom skupu predsednik i organizator takmičenja Hadži Slobodan Bata Simić , čestitao je pobednicima i svim timovima koji su učestvovali. Podelio je povelje na ime direktora i na ime  škola , a  zlatnike  sa likom Mihajla Pupina uručio je mentorima  škola koje su osvojile I, II  i III mesto.

Ovu manifestaciju su podržali :Ministarstvo sporta i omladine, Ministarstvo prosvete, Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo za rad i socijalna pitanja.

Novi  Pazar                                                                                                     Podnosilac izveštaja :

 30.04.2024.                                                                                                          Izeta  Ćorović