Naša briga za zdravu sredinu

Članovi Učeničkog parlamenta i Vršnjačkog tima Ekonomsko-trgovinske škole su bili dobar primer vršnjacima i pokazali kako treba brinuti o ambijentu u kom provode svoje vreme. Uz puno entuzijazma i rada, oni su zasadli cvijeće i znatno ulepšali školsko dvorište. Podršku su im pružali profesorice Alma Mujagić i Sabina Šaćirović. Problem zagađenja vazduha već dugo muči građane Novog Pazara, pa su učenici, vođeni jednim ciljem, da sadnjom cveća skrenu pažnju na važnost očuvanja životne sredine.Osim što je dvorište u kome provode slobodno vreme dobilo estetski izgled, dobilo je duh i vezu saradnje i prijateljstva, zabave i učenja.

„Učenici su zajedno razvili ideju kojom žele da ukažu na sve veću zagađenost vazduha, ali i same životne sredine. Želimo da uradimo nešto lepo za naš život i zajednicu, zato sadimo cveće u dvorištu škole – jer na taj način skrećemo pažnju na ono što nam je svima važno, a to je kakav vazduh udišemo“, kazala je prof. Sabina Šaćirović, koordinator učeničkog parlamenta.

Posebna zahvalnost vlasniku Rasadnika cveća Sebečevo, Mustafi Ahmetoviću koji je donirao sadnice za školu.

Cilj ove akcije  je podizanje ekološke svesti kod učenika koja će u narednom periodu školovanja učiti i raditi na očuvanju zaštite životne sredine i promociji ekološke svesti.

U Novom Pazaru:                                                                Koordinator Učeničkog parlamenta:

14.11.2023.                                                                                  Sabina Šaćirović